Selecteer een pagina

Op 17-18 oktober vond in het indrukwekkende Milaan de al even indrukwekkend getitelde IBM Cloud Europe Business Partner Advisory Council plaats. Tijdens het evenement presenteerde de wereldwijde top van IBM de strategieën op het gebied van kunstmatige intelligentietechnologie, en kregen vooraanstaande partners de kans om hun meest veelbelovende nieuwe toepassingen te tonen. Voor Polpo was dit een uitgelezen kans om haar revolutionaire politieke monitoringsproduct bij een internationaal publiek aan de man te brengen.

Namens Polpo was Creative Lead Desmin Dekker naar Italië afgereisd om de presentatie te geven. Desmin sprak over de manier waarop Polpo de technologie van IBM Watson ombouwt tot een software-as-a-service product, dat professionals uit de public affairs sector in staat stelt de politieke actualiteit op een slimme manier te volgen. De kunstmatige intelligentie-aanpak van Polpo maakt het voor gebruikers mogelijk om publieke beraadslagingen te doorzoeken op een manier die de complexiteit en nuances van menselijk taalgebruik op waarde weet te schatten. Hierdoor kunnen context en variaties in taal worden herkend, en is de gebruiker in staat om razendsnel relevante en irrelevante informatie van elkaar te onderscheiden. Desmin: “Het zegt veel dat een jonge startup als Polpo nu al mag spreken bij de grootste partners en bij IBM. Door de slimme kunstmatige intelligentietechnologie kunnen we bij Polpo enterprisewaardige software beschikbaar en betaalbaar te maken voor een breed publiek. Wat we dus dankzij Watson hebben kunnen doen is het opnieuw uitvinden van het vinden, selecteren en monitoren van politieke content.”

De nieuwe manier van zoeken en het combineren van zoekwoorden met politieke context werd in Milaan zeer goed ontvangen. Desmin Dekker: “Het was mooi om te zien hoe enthousiast het verhaal werd ontvangen. Het laat zien dat we met ons team op de goede weg zitten.” Polpo en partner You-Get zijn er bovendien van overtuigd dat het zoekmechanisme ook in verschillende andere sectoren uitkomst kan bieden. Desmin: “We zijn zeer benieuwd hoe onze technologie kan worden toegepast op andere casussen. Die vraag hebben we dan ook gesteld aan het eind van de presentatie.”

Voor meer inlichtingen en vragen kunt u contact opnemen met Desmin Dekker via ddekker@you-get.com of telefonisch via 06 29 45 72 37.