Voor iedereen die op zoek is naar slimme en effectieve manieren om de Haagse politiek mee te monitoren, hebben wij Polpo ontwikkeld. Als jonge startup werken we dagelijks hard om alle relevante politieke beraadslagingen en stakeholderinformatie op een overzichtelijke manier aan onze klanten aan te bieden. Om te laten zien hoe dat er in de praktijk aan toe gaat, publiceren we vanaf nu korte interviews met een van onze gebruikers. Vandaag het woord aan Gera, die als Adviseur Public Affairs van de Hartstichting dagelijks gebruik maakt van onze monitoringstool.

Gera, waarom doet de Hartstichting aan politieke monitoring?

“De Hartstichting doet aan politieke monitoring, omdat we op een aantal relevante thema’s in de gaten willen houden wat er gebeurt in de politiek en bij de overheid. Als Hartstichting behartigen we onze belangen bij de politiek en overheid. Om dat op een adequate manier te kunnen doen, is het van belang dat we altijd weten wat er speelt in het Haagse.”

 Waarom hebben jullie voor Polpo gekozen?

“We zijn vorig jaar door Polpo benaderd. Ik kende het jonge start-up bedrijf nog niet. We maakten gebruik van een ander monitoringssysteem. Dat ging op zich prima, maar we merkten wel dat daar nog de nodige ruimte voor verbetering was. Daarom dachten we: als Polpo fijn en goed werkt, dan is het zeker de moeite waard om van dit nieuwe monitoringssysteem gebruik te maken . Inmiddels hebben we er een tijdje mee gewerkt en kan ik zeggen dat ik erg blij ben met het gebruik van Polpo. .”

Wat doet Polpo anders dan andere monitoringsproducten?

“Wat ik echt als meerwaarde zie ten opzichte van andere politieke monitoringssystemen is dat je per relevant onderwerp in de Polpo-app een overzicht hebt met alle relevante Kamerbrieven, Kamervragen en andere stukken uit de Haagse politiek. Alle relevante informatie is dus helder terug te vinden op één pagina. .

Daarnaast helpen de heren van Polpo ons  erg goed met het vinden van de juiste zoektermen. Als er iets misgaat, zijn ze bovendien heel proactief in het maken van veranderingen, zodat altijd de Kamerstukken binnenkomen die voor ons van belang zijn. Jullie bestaan nog maar net, maar zijn continu bezig het systeem verder te verbeteren. Daardoor hebben we echt het gevoel dat we serieus worden genomen en verbeterpunten worden gevonden, zodat alles optimaal aansluit bij onze wensen. Die persoonlijke begeleiding vind ik heel erg fijn.

Heeft het gebruik van Polpo geleid tot nieuwe inzichten in Haagse/politieke processen?

“We krijgen nu via Polpo de relevante Kamerstukken binnen, dus als daar iets bij zit wat ik nog niet heb gezien dan leidt dat zeker tot nieuwe inzichten. Als adviseur public affairs houd ik continu de politieke ontwikkelingen in de gaten en Polpo helpt me daar nu zeker bij.”

Denk je dat Polpo andere stichtingen goed kan helpen?

“Als je net zoals wij doet aan belangenbehartiging, dan denk ik zeker dat Polpo nuttig is. Je krijgt namelijk álle relevante stukken aangeboden in een helder overzicht. Op deze manier mis je echt niks. Ik zou het dus van harte aanraden!”

Johan van Zaanen heeft Hartstichting bij hun start met Polpo geholpen. Ook voor u staat hij klaar! U kunt hem bereiken via jvanzaanen@polpo.nl of via 06 18 85 44 17.