Polpo en Hague bundelen de krachten in een innovatieve, data-gedreven vorm van politieke monitoring waarbij Artificial Intelligence centraal staat.

Sinds Prinsjesdag 2018 is Polpo dé nieuwe speler in de Haagse public affairssector. Als tech startup richt Polpo zich volledig op de inzet van kunstmatige intelligentie om snelle en unieke inzichten te bieden in politieke data. Polpo biedt daarbij een slim monitoringsplatform waarmee organisaties laagdrempelig en geautomatiseerd op de hoogte blijven van de voor hen relevante politieke ontwikkelingen. Naast het aanbod van dit platform gaat Polpo zich samen met Hague Corporate Affairs richten op de continu groeiende behoefte om strategisch advies te leveren bij de door algoritmes geselecteerde informatie.

Polpo Monitoring
Als enige monitoringstool maakt Polpo gebruik van Artificial Intelligence waardoor informatie op basis van de politieke context wordt geselecteerd, in plaats van door enkel gebruik te maken van zoekwoorden (queries). Zo slaagt Polpo er wél in om uit de vele bronnen de belangrijke berichten te selecteren.

Hague Advies
Hague is een adviesbureau in Den Haag en Brussel en volgt met een scherp oog relevante issues in de politiek, media en het stakeholderveld. Hague maakt actuele analyses over politieke en maatschappelijke discussies voor een breed scala aan opdrachtgevers.

Zo werkt de Polpo Hague Monitor

Zo werkt de gecombineerde Polpo & Hague monitoringspropositie

Slimme data-analyses
Polpo is moeiteloos in staat grote hoeveelheden politieke data snel te analyseren en bruikbaar te maken voor advies. Kijk bijvoorbeeld naar deze visualisatie waarin de top 100 bedrijven die het meest genoemd zijn in kamervragen, debatten en moties zijn weergegeven.

Polpo en Hague zetten met deze samenwerking een grote stap naar digital public affairs. Het public affairs advies van de toekomst zal steeds meer gaan leunen op big data, artificial intelligence en slimme data-analyses.

Klik hier voor meer informatie over de unieke gecombineerde monitoringspropositie of neem contact op met Johan van Zaanen – Polpo (06 18 85 44 17, jvanzaanen@polpo.nl) of Josja Roest – Hague Corporate Affairs (06 16 28 00 87, roest@hague.company).

Polpo blijft onveranderd individueel beschikbaar voor klanten die alleen gebruik willen maken van Polpo – Slimme Politieke Monitor.

Logo's Polpo en Hague

Polpo en Hague kijken uit naar de verdere uitbouw van het partnerschap!