De politiek staat nooit stil en wij dus ook niet. Polpo is daarom altijd bezig met het doorontwikkelen van het platform. Het is onze missie om alle professionals van de meest complete en up-to-date informatie over het politieke landschap te voorzien. Na het grote succes van het Nederlandse én Europese dashboard, presenteren wij met trots onze Provinciale- en Gemeentemonitor. Zo mis je nooit iets van de thema’s die zich op lokaal én regionaal niveau afspelen. 

Momenteel mist er een snelle en gemakkelijke manier om de provinciale en gemeentelijke stukkenstroom goed bij te houden. Het is voor professionals tijdrovend om complete en up-to-date informatie te vergaren van de vaak meerdere relevante provinciale staten en gemeenteraden. Met de inzet van monitoringssoftware kan dit nu een stuk efficiënter en daarmee laagdrempeliger. Slimme algoritmes volgen de verschillende provincies en gemeenten voor je en kunstmatige intelligentie helpt om inzicht in trending topics en stakeholders te krijgen.” – Caspar Pille, Co-founder.  

Wat is de provincie- en gemeentemonitor van Polpo?

Vóór de uitbreiding van de politieke monitor van Polpo was het een hele klus om op de hoogte te blijven van de lokale en regionale politiek. Door de verschillende manieren waarop gemeenteraden en provinciale-staten hun informatie delen was het erg lastig om al die informatie te verzamelen. Met deze nieuwe uitbreiding van het Polpo platform is dit verleden tijd!  

Polpo is het eerste platform dat verschillende provinciale staten en gemeenteraden helemaal automatisch volgt. Vanaf nu blijf je heel gemakkelijk op de hoogte van ontwikkelingen op de voor jou relevante thema’s. Van een ingediende motie in een gemeenteraad tot een besluitenlijst van een provincie . Een wens die voor veel professionals in vervulling gaat. 

Verandering in het politieke landschap

Wij zijn binnen Polpo altijd bezig met de doorontwikkeling van het platform, onze missie is daarom ook om gebruikers de meest complete en up-to-date informatie te bieden van het politieke landschap. De EU- en Nederlandse dashboard werd al door veel public affairs professionals, die bij verscheidene belangenorganisaties werken, gebruikt. Maar om onze professionals optimaal te kunnen ondersteunen zagen we dat het essentieel was om ook provinciaal en gemeentelijk te monitoren. Besluiten en discussies over grote politieke thema’s zoals stikstof vinden niet alleen plaats in Brussel en Den Haag. Ook de gemeenteraden en provincies zijn van belang, waar de implementatie wordt uitgewerkt. Dit is een trend die we ook zagen met bijvoorbeeld huisvesting, waar richting wordt gegeven vanuit Den Haag, maar vergunningen en implementatie op gemeentelijk niveau bepaald worden. Daarom is deze uitbreiding ook van essentieel belang.  

Start direct en laat je ontzorgen door het Polpo team

Ontzorging is onze missie. Ook bij provinciale en gemeentelijke monitoring doen we er alles aan om je de beste gebruikerservaring te geven. We hebben onze ervaring met Nederlandse en Brusselse politieke monitoring ingezet om een zo’n gebruiksvriendelijk mogelijke monitor te ontwikkelen. Maar ontzorgen doen we natuurlijk niet alleen met een efficiënt platform. Ons team staat elk moment voor je klaar om je te helpen bij het gebruik van het dashboard. Van het aanmaken van een eerste zoekopdracht tot periodieke ondersteuning bij je monitoringsprofiel. We begeleiden je van A-tot-Z. 

Ben je benieuwd naar het nieuwe dashboard? Boek gerust een kennismaking voor een demo!