Bij Polpo zijn we altijd nieuwsgierig naar de achtergrond en passies van onze teamleden. Vandaag stellen we je graag voor aan Christos, onze getalenteerde back-end ontwikkelaar met een passie voor AI. Veel leesplezier!

Wat is je achtergrond?
“Ik ben geboren en getogen in het zonnige Athene, Griekenland.”, vertelt Christos. “Mijn academische achtergrond ligt in management science and technology en in Artificial Intelligence.” Hoewel hij is opgeleid in zowel business als engineering, merkte hij al snel dat software engineering zijn ware passie was. “Van jongs af aan was ik al gefascineerd door computers. En zoals mijn oma altijd zei, als je van je hobby je werk kunt maken, heb je het goed gedaan ”, lacht Christos.

Wat sprak je aan bij Polpo?
“Wat Polpo uniek maakt, is hun grenzeloze visie. Letterlijk en figuurlijk ”, vertelt hij. “Polpo’s open houding, zowel in hun benadering van technologie als in de werkcultuur, sprak me enorm aan. Ik krijg hier de kans om aan verschillende AI-projecten te werken, dus dit is ontzettend gaaf.”

Bij Polpo is de bedrijfscultuur iets wat Christos enorm waardeert. “Er heerst een hechte collegiale sfeer, waarbij de focus ligt op samen innoveren en leren. Na de eerste ontmoeting wist ik dat ik hier op mijn plek zou zijn. Hier kan ik met nieuwe ideeën experimenteren en brainstormen met mijn collega’s, wat ons helpt om constant te blijven innoveren.”

Hoe breng jij het liefst je vrije tijd door?
“Mijn passie voor technologie eindigt niet op de werkvloer.” In zijn vrije tijd duikt Christos in de wereld van gaming. “Gamen heeft me geleerd te multitasken en complexe problemen op te lossen. Dit is ook waar mijn passie voor computers en softwareontwikkeling is begonnen.” “En om ervoor te zorgen dat ik niet de hele dag achter mijn bureau zit, ga ik ook regelmatig naar de sportschool. Al van jongs af aan beoefen ik verschillende martial arts, zoals taekwondo en kickboksen. Dit is naast een manier om sportief te blijven ook erg goed voor je zelfvertrouwen!”

Na het werk en studie vindt Christos het belangrijk om even te ontspannen: “Wanneer de werkdag is afgelopen, klap ik mijn laptop dicht en neem ik een pauze van een half uur, zonder schermen. In het weekend relax ik graag door een elektronisch muziekevenement te bezoeken, af te spreken met vrienden en spontane uitjes te maken.”

Hoe zie jij je toekomst bij Polpo?
Christos kijkt met enthousiasme naar zijn toekomst bij Polpo. Hij waardeert de klantgerichte benadering en de agile werkwijze die innovatie en constante verbetering stimuleren. “Het unieke aan Polpo is dat we directe feedback van gebruikers integreren. Dit, gecombineerd met de mogelijkheid om aan de voorhoede van AI te werken, maakt mijn rol hier ontzettend spannend”, zegt hij. Christos is vastberaden om samen met het team technologische oplossingen te blijven ontwikkelen die echt een verschil maken voor de klanten.

Wil jij ook bij Polpo komen werken?
Ben jij benieuwd hoe het is om bij Polpo te werken? We zijn altijd op zoek naar technische en commerciële talenten om ons team te versterken. Stuur ons gerust een berichtje; we gaan graag met je in gesprek.