Selecteer een pagina

Betreft: Stage Content Analytics & Public Affairs

Wie zijn wij?

Polpo is een innovatieve startup in Amsterdam (zie afbeelding hiernaast) die zich door middel van Artificial Intelligence wil onderscheiden op de public affairs-markt. Wij houden ons bezig met de ontwikkeling van een tool ter ondersteuning van lobbyactiviteiten. Polpo bestaat uit een jong en divers team van politicologen, bedrijfskundigen en ontwikkelaars.

Functieomschrijving

Polpo is op zoek naar een stagiair die ons team 2 tot 3 maanden komt ondersteunen. Wij zoeken iemand met zowel belangstelling voor politiek, public affairs, technologie en de wereld van de startups. Als stagiair zal je 3 dagen in de week (flexibel in te vullen) meewerken aan de implementatie van een innovatief product. Gedurende deze stage zal je gebruik maken van de nieuwste technologie en deel uitmaken van een ambitieus team. Je zal uiteenlopende taken verrichten waaronder het ondersteunen bij marktonderzoek en het verrichten van analyse van politieke documenten om input te verzamelen voor ons cognitieve systeem.

Ons aanbod

Een stage bij Polpo is de manier om kennis op te doen van de wereld van public affairs, nieuwe technologieën en innovatieve productontwikkeling. De stage biedt jou een unieke kans om professionele ervaring op te doen. Je ontvangt bij ons een marktconforme stagevergoeding.

Wij zoeken:

  • Bachelor/ Master Student
  • Geen specifieke studieachtergrond, wel zoeken wij naar iemand met affiniteit voor politiek en technologische innovatie
  • Een goed gevoel voor de Nederlandse taal
  • Proactieve en enthousiaste werkhouding
  • 3 dagen per week beschikbaar


Enthousiast? 

Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief inclusief CV op cpille@polpo.nl of vul het contactformulier hieronder in.

Indien je vragen hebt over de vacature kan je contact opnemen met Caspar Pille +31 641571921.

toekomstige werkplek

OBVS

Afgelopen zomer heb ik een prachtige tijd gehad bij Polpo. Al vanaf dag één werd ik met open armen ontvangen en mocht ik meewerken aan de bouw van de nieuwe politieke monitor. Deze politieke monitor maakt gebruik van een nieuwe, slimme technologieën waarvan ik tijdens mijn studie Bestuurskunde nog nooit van had gehoord! Het was daarom geweldig om mijn kennis van het openbaar bestuur, de public affairs-sector en nieuwe technologietoepassingen uit te breiden, te vertellen en vervolgens te proberen om dit in de politieke monitor te implementeren. Mijn grootste taak tijdens de stageperiode was het maken van begrippenlijsten waardoor de cognitieve technologie kan leren wat relevant is of niet. Ik leerde dus de monitor ‘slim zijn’, wat natuurlijk een belangrijk onderdeel was!

Het Polpo-team is een leuke groep enthousiastelingen die de politieke monitor tot een succes willen maken. Bovendien heeft iedereen er een andere studieachtergrond, waardoor het een divers team is waarvan je veel kan leren. Er hangt een gezellige, informele sfeer zoals je kan verwachten bij een start-up. De barbecues die af en toe gehouden worden helpen ook zeker mee om het teamgevoel te ontwikkelen!

Ik heb enorm veel geleerd tijdens deze korte, maar krachtige zomerstage. Doordat ik tijdens mijn Bachelor Bestuurskunde maar erg weinig vakken heb gehad over de toepassing van nieuwe technologieën in de publieke sector, was deze stage een echte eye-opener. Er zijn zoveel interessante ICT-ontwikkelingen gaande zoals Artificial Intelligence die het openbaar bestuur veel beter kunnen maken. Tijdens mijn Master in Public Sector Innovation & eGovernance hoop ik de ervaringen die ik bij Polpo heb opgedaan verder kan uitwerken!

Colin van Noordt

Stagiair Content Analytics

Polpo-team

Schrijf je in voor onze updates!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Polpo: De slimme politieke monitor

Je hebt je succesvol ingeschreven!