Selecteer een pagina

POLPO ZOEKT VERSTERKING!

 

Polpo is op zoek naar een ervaren Node.js developer die ons helpt om onze politieke monitor verder uit te bouwen. Binnen een scrum team zal je voornamelijk betrokken zijn bij de ontwikkeling van de front-end en middleware van onze web applicatie. Hierbij is het leveren van een stabiele en gebruiksvriendelijke applicatie van groot belang.

Wie zijn wij?

Polpo is een start-up gevestigd in het centrum van Amsterdam. Wij werken met  een ambitieus en gedreven team aan het ontwikkelen van een revolutionaire politieke monitor op basis van kunstmatige intelligentie. Wij zijn op zoek naar een Node.js developer om ons team te versterken. Ben jij op zoek naar een uitdagende, full-time baan? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Polpo is op zoek naar een ervaren developer die ons helpt om de eerste publieke versie van onze politieke monitor op te leveren. Binnen een scrum team zal je voornamelijk betrokken zijn bij de ontwikkeling van de front-end en middleware van onze web applicatie. Hierbij is het leveren van een stabiele en gebruiksvriendelijke applicatie van groot belang.

Wij bieden:

 • Uitdagende werkplek waarbij je werkt met innovatieve technologieën
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief
 • Goed salaris

Technologieën

De applicatie is gebouwd op Node.js met Express middleware en momenteel Pug voor het renderen van voornamelijk statische pagina’s. De userinterface is gebouwd in Vue.js. Ervaring met deze technologie zien we als een pré.

Wij zoeken:

 • HBO werk- en denkniveau
 • 2+ jaar ervaring als (Node.js) developer
 • Ervaring met één of meerdere van de volgende technologieën naast Node.js zien wij als een voordeel, maar geen verplichting:
  • HTML, CSS, JavaScript (ES6)
  • Express, MongoDB
  • REST API’s
  • js (pre), React, Angular, Pug
  • Webpack (pre), Gulp, Grunt
  • Mocha, Expect, Chai, Jest
  • Git, Continuous Delivery

 

toekomstige werkplek

OBVS

Afgelopen zomer heb ik een prachtige tijd gehad bij Polpo. Al vanaf dag één werd ik met open armen ontvangen en mocht ik meewerken aan de bouw van de nieuwe politieke monitor. Deze politieke monitor maakt gebruik van een nieuwe, slimme technologieën waarvan ik tijdens mijn studie Bestuurskunde nog nooit van had gehoord! Het was daarom geweldig om mijn kennis van het openbaar bestuur, de public affairs-sector en nieuwe technologietoepassingen uit te breiden, te vertellen en vervolgens te proberen om dit in de politieke monitor te implementeren. Mijn grootste taak tijdens de stageperiode was het maken van begrippenlijsten waardoor de cognitieve technologie kan leren wat relevant is of niet. Ik leerde dus de monitor ‘slim zijn’, wat natuurlijk een belangrijk onderdeel was!

Het Polpo-team is een leuke groep enthousiastelingen die de politieke monitor tot een succes willen maken. Bovendien heeft iedereen er een andere studieachtergrond, waardoor het een divers team is waarvan je veel kan leren. Er hangt een gezellige, informele sfeer zoals je kan verwachten bij een start-up. De barbecues die af en toe gehouden worden helpen ook zeker mee om het teamgevoel te ontwikkelen!

Ik heb enorm veel geleerd tijdens deze korte, maar krachtige zomerstage. Doordat ik tijdens mijn Bachelor Bestuurskunde maar erg weinig vakken heb gehad over de toepassing van nieuwe technologieën in de publieke sector, was deze stage een echte eye-opener. Er zijn zoveel interessante ICT-ontwikkelingen gaande zoals Artificial Intelligence die het openbaar bestuur veel beter kunnen maken. Tijdens mijn Master in Public Sector Innovation & eGovernance hoop ik de ervaringen die ik bij Polpo heb opgedaan verder kan uitwerken! Colin van Noordt

Stagiair Content Analytics

Polpo-team

Schrijf je in voor onze updates!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Polpo: De slimme politieke monitor

Je hebt je succesvol ingeschreven!