Selecteer een pagina

Op elk moment van de dag kunnen nieuwe ontwikkelingen in uw dossier ervoor zorgen dat u voor verrassingen komt te staan. Om deze verrassingen te voorkomen moeten professionals die zich bezighouden met belangenbehartiging regelmatig tijd investeren om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. De professional moet bijvoorbeeld alle publicaties van de Tweede Kamer, Rijksoverheid en social media analyseren. Alles om nauwlettend in de gaten te houden wat het laatste nieuws is op een bepaald beleidsterrein. Dat is een tijdrovend en inefficiënt proces. Om hen te helpen hebben wij Polpo ontwikkeld. In de zomermaanden kan Polpo door geïnteresseerden worden getest. Inmiddels zijn de eerste organisaties gestart.

Hoe werkt Polpo?

Via uw eigen dashboard op maat of via emailalerts ontvangt u een melding wanneer nieuwe ontwikkelingen zich voordoen. Deze meldingen kunt u instellen naar de door u gewenste frequentie. Op deze manier bent u altijd direct op de hoogte zonder te hoeven investeren in handmatige monitoring. Bovenop real-time monitoring, biedt Polpo unieke inzichten in de enorme hoeveelheid informatie uit politiek Den Haag. Met behulp van kunstmatige intelligentie worden stakeholders in kaart gebracht en ziet u hoe de politieke aandacht voor uw thema zich door de tijd heen ontwikkeld.

Waarom is dat handig?

Met de stakeholderanalysefunctionaliteit kunt u in een oogopslag zien welke spelers het krachtenveld rondom uw onderwerp vormen. Denk daarbij aan bedrijven, Kamerleden, overheidsinstituten en think thanks. Met deze informatie onder de arm kunt u kijken welke spelers het met uw standpunt oneens zijn of juist waar u bijval kunt vinden in uw belangenbehartigingstraject. Met de trendanalyse kunt u zien of politieke aandacht voor uw thema toeneemt, afneemt of gelijk blijft. Als de aandacht afneemt, maar het thema wel belangrijk voor u is, kunt u proberen het samen met andere stakeholders opnieuw te agenderen. Als de aandacht toeneemt, ontstaat een window of opportunity waarin u invloed kunt uitoefenen of kunt u wijzigingen in beleid verwachten.

De afbeelding bij dit artikel is een preview van het Dashboard van Polpo. Gebruiksvriendelijkheid en een overzichtelijke interface staan bij ons centraal.

Bent u geïnteresseerd in Polpo. Neem contact op met Johan van Zaanen / 06 18 85 44 17 voor meer informatie of schrijf u in voor onze nieuwsbrief: