Het zal u de afgelopen dagen niet ontgaan zijn. Het Britse parlement heeft gisteren gestemd over de Brexitdeal van Premier May en de Europese Unie, waaronder ook Nederland. Vanochtend stonden de kranten bol van het nieuws en de mogelijke gevolgen van de stemmingsuitslag uit Londen, maar wat vinden de belangrijke stakeholders?

Het ministerie van Algemene Zaken was er als de kippen bij om de reactie van onze Minister-President te delen:

‘Ik betreur, maar respecteer de uitslag van de stemming in het Britse Lagerhuis over huidige Brexit-deal. Nederland en de EU staan achter het huidige akkoord, maar blijven ons voorbereiden op alle mogelijke scenario’s. Ondanks deze tegenslag betekent dit nog geen ‘no-deal’ situatie. Hoe nu verder is aan het Verenigd Koninkrijk.’

 

Algemene Zaken en VNO-NCW over de Brexit, vanochtend in de dagelijkse updatemail van Polpo

 

Daarnaast maakt ook werkgeversorganisatie VNO-NCW zich zorgen. Volgens de organisatie roepen ondernemers op om de Brexit uit te stellen om chaos te voorkomen. Met deze twee updates waren AZ en VNO-NCW de eerste belangrijke stakeholders die nog voor het 08:00 journaal gereageerd hebben op de nederlaag van de Brexitdeal in het Britse parlement. Gebruikers van Polpo die de ontwikkelingen rondom de Brexit volgen hadden deze updates vanochtend overzichtelijk in hun mailbox. Als later vandaag (16/01) nog meer updates rondom de Brexit binnenkomen, kunnen gebruikers deze real time terugvinden in hun updatefeed.

Wilt u ook relevante stakeholders en politieke informatie volgen? Neem dan contact op met Desmin Dekker (ddekker@polpo.nl of 06 29 45 72 37).