Voor iedereen die de ontwikkelingen in politiek Den Haag op de voet wil volgen, adviseren wij van Polpo al sinds jaar en dag één slimme tool: Polpo. Een monitoringsdienst op basis van Artificial Intelligence. We zijn van mening dat vrijwel elke organisatie is gebaat bij een scherpe blik op wat er in de Haagse contreien wordt besloten. En tegelijkertijd weten we dat het goed is om ervaringen met deze tool vooral te vragen aan de gebruikers ervan. Dit keer het gesprek tussen Polpo en Jim Verhoef (adviseur Public Affairs) en Thymon Jansen (stagiair Public Afairs) van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) over hun ervaringen met Polpo.

Na een jarenlang dienstverband bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten is Jim sinds begin dit jaar actief als Public Affairs adviseur bij de NVB. Thymon staat hem bij in de rol van PA-stagiair, en gebruikt Polpo in zijn dagelijkse missie om niks van de Haagse politiek te missen. Samen zijn ze continu in de weer om voor de bankensector te kijken waar er kansen liggen in Den Haag. De NVB heeft hierbij een platformfunctie, waarbij er naast de grote banken – die doorgaans een eigen PA adviseur hebben – ook veel wordt gewerkt voor de kleinere banken. Het werk van Jim en Thymon raakt een grote diversiteit aan politieke dossiers, uiteenlopend van duurzaamheid tot terrorismebestrijding tot de aanpak van witwassen. Jim: “Het zal je verbazen waar banken zich allemaal mee bezighouden. De veelvoud en complexiteit van onderwerpen vormt een van de grootste uitdagingen in ons dagelijkse werk. Waarbij de grootste uitdaging ligt in het goed bedienen van alle banken, elk met hun eigen prioriteiten. Dat is een flinke taak.”

Polpo helpt Jim en Thymon in hun werk  door de laatste ontwikkelingen vanuit het complexe Haagse landschap op een overzichtelijke manier aan te bieden. Thymon: “Ik ben natuurlijk al goed op de hoogte van wat er in Den Haag gebeurt, maar doordat ik Polpo gebruik ben ik er nog zekerder van dat ik niets mis. De diversiteit aan onderwerpen maakt monitorwerk een hele uitdaging, daar kan ik Polpo goed bij gebruiken.” Ook voor Jim is het gebruik van Polpo als naslagwerk erg belangrijk. Vooral het gemak waarmee kamervragen in Polpo kunnen worden gemonitord wordt specifiek aangestipt als punt van waardering. Als er kamervragen worden gesteld die voor onze gebruikers relevant zijn, worden ze daar direct van op de hoogte gesteld. Ook opvolgingen van die vragen worden in real time gepresenteerd. Het tijdrovende proces van het afstruinen van overheidswebsites is hierdoor verleden tijd, en er is daardoor meer tijd over voor zaken als strategiebepaling.

Er is waardering voor de dagelijkse e-mailupdates, en voor het feit dat Polpo per politiek dossier direct laat zien welke kamerleden en andere stakeholders zich daarop het meest profileren. Ook was er waardering voor de persoonlijke begeleiding die Polpo altijd biedt. Jim: “De persoonlijke kant van Polpo draagt bij aan een fijne samenwerking. Polpo bestaat uit een team van vier jonge ambitieuze professionals die verstand van zaken hebben en je altijd helpen als er iets is. Het voelt daardoor heel vertrouwd.”

Meer weten over Polpo en de manier waarop professionals het inzetten in hun dagelijkse werk? Neem contact op met Desmin Dekker via ddekker@polpo.nl, of telefonisch via 06 29 45 72 37. Polpo gratis 30 dagen uitproberen? Gebruik het formulier hieronder!

Logo van de NVB

Polpo is trots op haar klant de Nederlandse Vereniging van Banken

Probeer Polpo 30 dagen gratis uit!