Polpo is er voor alle organisaties die op de hoogte willen blijven van de politieke ontwikkelingen in Den Haag. Via deze blogserie delen wij de ervaringen van onze gebruikers. Ditmaal aan het woord: Brecht Grieten van de brancheorganisatie FOCWA.

Waarom doet FOCWA aan politieke monitoring?

“Wij zijn een brancheorganisatie en vertegenwoordigen zo’n 1100 bedrijven in het schadeherstel, van klein tot groot. Wij behartigen hun belangen op meerdere terreinen: Het gaat bij ons om meer dan één ministerie, meer dan ‘one issue’. Zo is politieke monitoring voor ons erg belangrijk omdat wij een relatief kleine bureauorganisatie hebben en erg veel dossiers moeten afdekken. Monitoring zorgt voor focus. Op deze manier kunnen we de onderwerpen die voor ons belangrijk zijn, tijdig tackelen en daarop inspelen.”

Waarvoor gebruiken jullie nu met name Polpo?

“Met een minimale bezetting moeten we al de voor FOCWA relevante speelvelden bedienen. Polpo helpt daarin om tijdig geattendeerd te worden zodat we goed kunnen inspelen op onderwerpen die aan de orde zijn. Tegelijkertijd zorgt Polpo ervoor dat we zelf ook focus houden doordat we goede zoekfilters kunnen instellen en we niet teveel afdwalen. Via deze weg kunnen we dus ons lobbyplan volgen en onze doelstellingen behalen.”

“Op basis van ons lobbyplan hebben we namelijk Polpo ingericht. Dat houdt ons scherp en helpt ons om naar concrete doelstellingen toe te werken. Je kan zo bijna op de automatische piloot je vak beoefenen. Als professional ben je namelijk snel en goed op de hoogte van alle dossiers.”

“Ook merk ik vaak dat, als ik in contact sta met andere organisaties, dat wij dan beter en sneller dan hen op de hoogte zijn van ontwikkelingen.”

Wat zijn thema’s die je volgt met Polpo?

“Via Polpo kregen we de melding dat het ministerie van OCW een ontwikkelperspectief van het Nederlandse MBO heeft uitgezet. Voor een technische sector als de onze cruciaal. Op basis daarvan hebben we een brief gestuurd naar het ministerie en hadden we zelfs deze week een overleg met het ministerie om ons standpunt te bespreken en toe te lichten. Dat is natuurlijk belangrijk omdat wij de voor ons relevante opleidingslocaties in stand willen houden en de subsidieregeling praktijkleren cruciaal is voor onze bedrijven om jongeren op te leiden tot echte vakmannen en -vrouwen.”

Wat vind je de leuke/handige feature van Polpo?

“Het klinkt banaal, maar de mail die ik dagelijks ontvang helpt mij om mijn dag structuur te geven. Zodra er meldingen zijn, weet ik dat er onderwerpen zijn waar ik op moet acteren. Het feit dat je vanuit de mail snel naar het relevante stuk in het document kan gaan, helpt natuurlijk daarin enorm. Zo hoef je niet enorme lappen tekst door te lezen.”

We zijn erg blij met FOCWA als klant!

We zijn erg blij met FOCWA als klant!