Waarom doet Koppert aan politieke monitoring?

“Koppert is een organisatie gespecialiseerd in biologische gewasbeschermingsmiddelen. In ruim 50 jaar tijd is Koppert uitgegroeid tot een multinational met 2000 medewerkers in meer dan 25 landen.”

“Wij doen aan politieke monitoring omdat diverse onderwerpen die in de politiek worden besproken Koppert direct en indirect raken. Een goed voorbeeld hiervan is de wetgeving en initiatieven rondom gewasbeschermingsmiddelen. Het is voor Koppert belangrijk om ons in de discussies te mengen, zo zijn wij bijvoorbeeld aanwezig bij bepaalde rondetafelgesprekken. We zien dat de politieke wereld snel beweegt en willen daar als organisatie dicht op zitten. We kunnen op die manier meteen inspelen op kansen en ons ook voorbereiden op bepaalde besluiten die in de politiek genomen worden.”

Welke onderwerpen waren de laatste tijd belangrijk om te volgen?

“Voor ons is de gepubliceerde Green Deal van de Europese commissie erg belangrijk. De Europese Commissie schetst hierin de strategie die wordt gevolgd om Europa klimaatneutraal te maken in 2050. Een belangrijk onderdeel van de Green Deal, die uit verschillende onderwerpen bestaat, is de ‘farm-to-fork strategy’. Dit is een strategie om de landbouw te verduurzamen. Wat daarbij hoort is 50% reductie van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Ook moet in 2030 25% van de totale landbouw biologisch zijn. Dit doel kan voor onze organisatie veel positieve consequenties hebben, daarom hebben wij dit strak gemonitord.”

“Daarnaast is biodiversiteit ook een belangrijk onderwerp wat wij monitoren. Met onze producten bootsen we natuurlijke processen na, waardoor de biodiversiteit niet hoeft worden verstoord door chemische gewasbescherming. Ook is bodem- en plantgezondheid een steeds groter onderwerp en komt hier op politiek vlak steeds meer aandacht voor. Ook dit monitoren we nauw.”

Hoe heeft Polpo hierbij kunnen helpen?

“Polpo helpt ons in het analyseren en volgen van de onderwerpen. We krijgen helemaal geautomatiseerd real-time updates over bepaalde onderwerpen, zo zijn wij meteen op de hoogte van alle ontwikkelingen. Door de filters die je in Polpo hebt, is informatie ook helemaal op maat te ontvangen. Daarnaast helpen de gemarkeerde passages in documenten ons enorm om snel document te lezen. Politieke documenten zijn vaak lang, maar we kunnen door deze handige functie in Polpo veel tijd besparen.”

“Verder helpt het ook dat bij Polpo naast de ‘standaard’ politieke informatiestroom stakeholderberichten worden gevolgd. We zien in aanloop van belangrijke debatten stakeholders van te voren interessante berichten publiceren. Het gemakkelijk kunnen monitoren van deze berichten is een groot voordeel van Polpo .”

Welk onderdeel van Polpo helpt jullie?

“Waarin Polpo je met name ontzorgt, is dat je gemakkelijk een heel persoonlijk profiel kan aanmaken met al je relevante thema’s. Verder maak ik vaak gebruik van het dashboard en bekijk ik wat er op een onderwerp allemaal gebeurd is. Dat helpt als we de directie over bepaalde onderwerpen moeten informeren. Maar ook als we bijvoorbeeld een afspraak hebben, dan kan ik mij snel inlezen en heb ik actuele informatie.”