Polpo groeit én wordt steeds slimmer. Onze kersverse nieuwe collega Tessa vroeg zich af hoe dat precies zat en vroeg Polpo’er Robin alle ins en outs over de onmisbare ‘achterkant’ van Polpo 🚀

 ‘’Een dag in het leven van een Polpo developer, hoe ziet dat er uit?’’

A: Van dagelijkse stand-ups naar testen naar productie en soms ook weer terug. Er komt een hele server ‘straat’ aan te pas. Maar de dag kan ook zo ineens een totaal andere wending krijgen wanneer we bijvoorbeeld fixes moeten doen, of als een server waarmee we samenwerken ineens down is. Flexibel zijn is dus een must. Af en toe een kop koffie, veel water en weer door! Al met al never a dull moment.

 ‘’Waarom zijn developers zo belangrijk voor Polpo?’’

A: Alles wat je niet ziet, maar wel ontzettend belangrijk is voor optimaal gebruik van Polpo wordt gedaan door developers. Alle handigheid is ontworpen door de backend, pasklaar gemaakt voor de front-end zodat het uiteindelijk eenvoudig, snel en efficiënt kan worden gebruikt door de eindgebruikers, onze Polpo community. Daarnaast zorgen developers ook voor een veilige omgeving, extra belangrijk in een tijd waarin iedereen online is. Kortom, dit werk staat nooit stil!

‘’We werken momenteel allemaal op afstand met veel aan ons hoofd. Hoe voorziet Polpo in de ‘één-druk-op-de-knop’ behoefte om Den Haag dichtbij te hebben?’’

A: Dankzij het IT team kan Polpo een slim dashboard aanbieden welke in een oogopslag een compleet beeld geeft van het Nederlandse politieke stakeholder landschap. Wie zegt (en beïnvloedt) wat over mijn onderwerp, in welke context? De kern van programmeren is vooruit denken – als ik A doe, wat heeft dat in de toekomst voor gevolgen voor B? De developers staan daarbij niet alleen. Samen met de rest van het team en natuurlijk de klant stellen we de constante doorontwikkeling van het dashboard centraal. Daardoor kunnen we Polpo steeds slimmer maken, zelfs met minimale input aan de voorkant. Die tijd kan de klant weer gebruiken voor de menselijke maat in het lobbywerk (of wat welverdiende me-time).

‘’Toch kan een dashboard ook een stortvloed aan informatie geven. Wat doet Polpo om dit te reguleren?’’

A: Daar waar je voorheen handmatig door documenten moest worstelen, heeft Polpo voor jou een manier ontwikkeld om dat vóór je doen. Een slimme, digitale assistent! De duiding wordt uit handen genomen door kunstmatige intelligentie en daardoor rolt die ene speld uit de hooiberg automatisch keurig op je dashboard. Wat daarbij komt kijken? Stukje codering, stukje geduld en natuurlijk heel veel liefde!

Meer weten? Tijdens een vrijblijvende demo leggen we graag nog meer over Polpo uit en kijken we samen of we ook iets voor jouw organisatie kunnen betekenen!